Évindító post-karácsonyi pesti post

BÚÉK innen a tizenháromból. Így január 25 fele. Mindenkinek, kintre, bentre, külföldieknek és belföldieknek. Picit visszatekintve a múlt év végére mesélek. Karácsonyi sétáimon nagy örömmel láttam a város egyik legnívósabb megállító-tábláját, Michal Negrin izraeli dizájner Váci utcai boltja előtt (a sétáló részen van), közel a Vörösmarty téri naaaaagy és sokszor eszement és már-már élvezhetetlen forgataghoz (de legalább a miénk...:).

fot_2_2_.JPG

A tervezőnek a zászlóshajója New Yorkban van, a SoHo-n. Éljen. Nemzetköziesedünk. Minden esetre szép, stílusos, egyedi. A táskák 100-200e ft közötti áron vannak, tehát földi halandónak drága, ruhák szintén nem olcsók, de gyönyörűek, a bizsuk (klasszikus, egyedi stílusban 10e forinttól, megfizethetőbb áron, de vannak kedves, aranyos kis kütyük (pl esernyő, mobiltok) 10e ft alatt. De már csak a hangulat miatt is érdemes bemenni nézelődni (saját vélemény, nem fizettek érte még:). 

Aztán tovább - kifele a térről...Budapestnek is van Eye-a! Mert miért ne lenne? Nem csak Londonnak van ám! Persze, tudjuk a Sziget Fesztivál vette át először a remek londoni megoldást (steal with pride?? - vagy hogy mondja az angol? Jól írtam?:). Szép is, magas is, még körbe is megy, aztán meg ára is van, de ne azt nézegessük, inkább a panorámát. Előtérben a köztisztaság, ami szintén fontos.Pöti pesti hangulat a neon angyalszárnyak alatt. Look!

fot_1_2_.JPG

Másnap elmentem kávé kapszulát venni az Andrássyra (nem szeretem, hogy az országban csak kettő - MÁR KETTŐ - boltjuk van Nesséknek, és csak Budapesten). Szeged, Székesfehérvár, Debrecen - mindenki más neten rendelősen kávékapszulázik? Érdekes az üzletpolitika, de miután bitang sikeresek, ne kritizáljuk. Szép volt az Opera előtt a karácsonyfa és a balerina szobor (utóbbit rutinosan vitrinbe rakták:). Sokáig lehet nézegetni a kezét és a lábát (nem csak lábkedvelőknek) rendkívül szép és megkapó a mozdulat. Olyan igazi-féle.

 

fot_2_1_.JPG

Aztán lehet egy kellemes relax (kávé, süti, forró csoki) az Alexandrában, a Lotzban. Giccses, a pincérek sincsenek mindig a topon, a sütik drágák de nagyon finomak (az áfonya mousse-t ajánlom). Jó ötlet volt betenni oda a könyveket (sajnos már van szuveníres és boros rész is, amit nem szívelek), azt rendkívül sajnálom, hogy a galéria megszűnt. Nem tudom, hogy a titokszobában, csak kiváltságosoknak megmutatott Kő Ferenc festőművész művei hova kerültek, de utánajárok. Csodálatos, modern rendkívül innovatív alkotások, mindenkinek ajánlom figyelmébe a több rétegben, többféle fénytechnikában (normál - UV - éjszakai sötét) mindig más-mást mutató alkotásokat.Nagy boldogság, hogy ilyen művészeket is hord hátán földanya. Érdemes rátekinteni a műveire.

Lotz a bárzongoristával és kávé - de hova tűnt Kő Ferenc?

 fot_3.JPG

 

Még egyszer boldog új évet kívánok minden bloggernek és blogolvasónak és persze a többieknek.

A Budapest Eye most ilyen (látta valaki, hogy a londonit elbontották?)

fot_1.JPG