Metro makeup

A londonbudapestmetro blog mai kisiklása a … metró! Legalábbis erről a peronról közelítjük meg témánk.

Össze lehet hasonlítani a két főváros állományát, de minek? Tessék wikipediázni. Itt kerek kis földigiliszták suhannak, amott a Mityiscsi Gépgyár Ev3-as gyúlékony kék dobozai. London Underground – Budapest Földalatti, Metró. Mindkettő kitesz valahol.

 

Két nagyon más világ, más gazdával, más belevalóval. A minap méláztam a Northern line-on, mígnem elém nem huppant egy leányzó, szegénykém rögtön ötletet adott, és kíváncsi lettem: vajon országaink szerelvényei egy félhivatalos kongresszuson mit pletykálhatnak utasaikról?

 

-Na Józsikám, égési sérüléseid rendben?

-Pff, semmiség, kedves Charlie Sín! Igor bácsikámmal Moszkvában csúnyább dolgok is megesnek.

-Ő is szállít Arsenal szurkolókat?

-...hát azt azért nem, hál'égnek! De a nap végére okádja magából a szétdobált Izvesztyija lapokat. Még a végén kivonják a forgalomból, mint gyanús értelmiségit. Pesten nekem meg jut a szotyihéj.

-Broáf! Viszont azok a női lábak a nyári forróságban fellibbentett szoknyák alatt, ott nálatok!

-Mmm, bingó, szerinted véletlenül érkezünk, ahogy érkezünk, egyszerre két irányból? Egy kis huzat-erotika Újpest felé. A BiKiniVonaljegy...

-Oda megyek nyugdíjba komám. Itt mifelénk ezek a mai tyúkok már csak leginkább sminkelnek bennünk.

-Hogy mit csinálnak?

-Mondom, sminkelnek. Asszongyák azér', hogy kihasználják a hosszú ingázást munkába menet. Megállóról megállóra alakítják a képük. Vágyölő egy látvány, elhiheted.

-Egy kis női rafinéria, úgy érted?

-Túróst! Ez nem az a kis ajakbalzsam applikálós-tükörben fürtöt igazítós villámellenőrzés, örülnék én. Inkább olyan malterozással kezdődő és parfümlocsolással lezáruló teljes metamorfózis, cimbi. A reggeli dugóban. Csak leteszik a seggük és már tudom, mi jön. Itt a Bessie a kék vonalról – oi Bessie! Mit művelnek az angol lányaink? Mongyadmá'el, valamelyik körmöt is reszel, ugye? Meg a haját keféli és belénk törli és..

-Aranyom, 15 éve vagyok vágányon és már mindent láttam. Én szépen kivárom, amíg bandzsítva a szemhéjtussal nekikezdenek alkotni, akkor nyomok egy vészféket vagy huppantok egyet, aztán bemondom, hogy ,,Picadilly Circus", kiszállás, bohócok!

-A koszos kezükkel... c-c-c... Nálunk magyarban is vannak büdös népek és olyan rátetovált, mókás szemöldökök, de hogy a toalettet...?

-Ránk hugyozni? Előfordul, a pubok...

-Nem, Charlie, a női toalett, tudod, szépségük kiemelésére vagy hibáik diszkrét eltakarására szolgáló titkos kis bravúrok.

-Á, Londonban már nincs titok. Volt, hogy plakátokat is kitettek az etikettről, de hiába, elbliccelik az igényt. Még ha az eredmény gusztusos lenne. Bezzeg a kelet-európai tyúkok! Jönne már az a nyugdíjas bérlet!

-Nem Thaiföldre szoktatok ti nyugalomba tolatni? A bangkoki kolléga dicsérte az olcsó kéjutazást.

-Aha, és gyerekkedvezmény is van!

-Fúj, Charlie...

 

 

A képek a http://womendoingtheirmakeuponthetube.tumblr.com/ csodálatos elkapott pillanatai.

 

women_makeup2.jpg

women_makeup1.jpg